Det är inte ovanligt att du kan stöta på olika typer av bufféer när du väljer att besöka en asiatisk restaurang. Detta är images-32ett mycket vanligt koncept och också en av de saker som har gjort att det asiatiska köket har blivit mer och mer populärt i andra delar av världen.

Majoriteten av bufféer fungerar så att man betalar en fast summa. Summan varierar ofta beroende på vilket ställe man går till, men vanligt är att den ligger mellan 180-250 kronor. Med den fasta summan betald kan du sedan välja på ett stort utbud av mängder med olika typer av rätter. Här kan du välja allt mellan kyckling, biff, vegetariska vårrullar, soppor, nudlar, ris till mer dessertliknande produkter som glass eller frukter. Vissa ställen väljer även att ha ett lika stort utbud av desserter, men det är betydligt mer sällsynt.

Kom ihåg att du på en buffé kan äta hur mycket och hur många omgångar du vill. Detta är den vanligaste typen av buffé och gäller alla platser om inte annat är angivet. Dock måste man självklart betala för alla i sällskapet och kan alltså inte enbart betala för en person, och låta resterande vänner ta del av buffén.

Det asiatiska köket är en komplex blandning av starka kryddor och fräscha smaker. Några av de mest vanliga kryddorna som du troligtvis kommer att stöta på är koriander, smaker av citrongräs eller ingefära och även chilifrukten, som är något av det som används väldigt flitigt, precis som i många andra delar av världen.

Att gå på buffé är både gott och roligt och ger en möjlighet att kunna få prova flera olika maträtter och smaker vid ett och samma tillfälle. Man kan själv välja om man vill mjukstarta och plocka på sig en liten förrätt, eller om man vill gå direkt in på den varma maten på en gång.