Det är lätt hänt att man fastnar i samma gamla matvanor, där man äter samma maträtter flera gånger i veckan eller flera gånger i månaden. Man vill gärna prova något nytt men man tar sig inte riktigt tiden till det, eller så är man rädd för att misslyckas. Den där köttfärssåsen blir ju trots allt alltid så god, så varför ändra?

Känner du igen dig i inledningstexten så bör du definitivt läsa vidare för att få inspiration och mer variation i din matlagning. Den här artikeln kommer nämligen att introducera dig till det asiatiska köket. Apropå kök så kanske du känner att det är dags att rusta upp och modernisera ditt kök. Då är ett besök på Rörfokus.se en utmärkt start då du där kan hitta mängder med snygga produkter till ditt kök eller andra rum i hemmet.

Asiatisk mat

De flesta av oss gillar asiatisk mat, men det är kanske mer att man äter den ute på någon asiatisk restaurang och inte tillagar den hemma i sitt eget kök. Det bör det bli ändring på, för det går att laga i stort sett lika god asiatisk mat hemma. Det krävs bara några inköp av livsmedel för att ha allt man behöver för att röra ihop en asiatisk restaurangmåltid där hemma.

Vad behöver man köpa?

För att laga asiatisk mat kan det först och främst behövas lite basprodukter. Bra exempel på det kan till exempel vara kokosmjölk, currypasta efter vilken smak du vill ha (röd, grön, gul), asiatisk soja och sambal oelek. Även lök är gott att ha i. Redan här kan du mixa efter egen smak för att göra en god bas. Till det kan du egentligen själv välja vad du vill ha som tillbehör. På asiatiska restauranger kan man exempelvis ofta få cashewnötter, jordnötter, basilika, citrongräs, banan, ananas, färsk ingefära, minimajs, olika sorters svamp och champinjoner med mera. Det är bara att blanda i det du tycker om för att göra din maträtt mer efter egen smak. Är man allergisk mot jordnötter eller inte tycker om varm banan så är det bara att avstå. Det är således fritt att blanda i de smaker man uppskattar och sedan prova sig fram tills man lyckas. Det är faktiskt lättare än vad man tror.