Asiatisk matlagning är väldigt spännande på grund av att den innehåller en mängd olika kryddor som inte kan odlas fram i Sverige. Dock kan de flesta kryddorna faktiskt köpas i Sverige, så det enda man behöver kunna är recepten. Därför kommer denna artikel att gå igenom ett par spännande tips kring asiatisk matlagning där hemma.

Japansk grillning

En japansk grill är relativt lik den svenska, detta då den använder sig av kol istället för gasol. Vad som kan göra det extra trevligt att grilla i japansk stil där hemma är att ordna i trädgården så att man får en japansk känsla. Det kan exempelvis vara bra att köpa trädgårdsprodukter från Kellfri.se så att man kan klippa gräset ordentligt och därefter hänga upp rosa blommor ovanför altanen. Genom att klippa gräset ordentligt kan man också sätta grillen direkt på marken och laga maten ute i trädgården. Gräset växer också väldigt fort på sommaren så det är viktigt att ha en bra gräsklippare så att inte matlagningen påverkas.

I Japan grillar man inte med några speciella kryddor, utan allt handlar om att råvarorna ska vara bra. Det kan därför vara kul att prova köpa en finare kyckling eller bläckfisk. Därefter sätter japanerna köttet på bambuspett och grillar det under en kort period så att det behåller alla safter.

Indisk matlagning

Till skillnad från Japan använder man en mängd olika typer av kryddor i Indien. Till en början kan det låta komplext, men när man väl har provat att laga indiskt några gånger är det faktiskt ganska lätt. Det första man måste göra är dock att köpa de olika kryddorna, det vill säga spiskummin, gurkmeja, garam masala, chilipulver och curry. Därefter behöver man bara följa recepten online kring hur mycket krydda det ska vara i respektive maträtt och när den ska läggas ner i grytan. På så sätt är det nästan som att laga vilken rätt som helst, fast betydligt kryddigare.