Få människor har nog lyckats undgå att se hur stort det asiatiska köket är idag. Vart man än vänder sig hittar man mänger med olika restauranger som är inspirerade från olika delar av Asien. Det kan vara allt från indisk mat, till den man kanske vanligtvis tänker på, kinesisk mat eller thaimat.

Att laga och äta denna typ av mat är både spännande och en mycket rolig upplevelse. De allra flesta människor känner igen sig i smakerna, då asiatisk mat har blivit en stor del av vår vardag. Till och med när man är utomlands är det vanligt att man väljer asiatisk mat, istället för att smaka på maten som just det landet har för vana att äta. Det kan bero på många olika anledningar, både för att man älskar maten och tycker det är gott, till att man vill äta någonstans där alla kan hitta något de tycker om och att denna typ av matkultur har blivit mycket bekant för många.

Idag ser man den asiatiska maten överallt och det är till och med så vanligt att det serveras i skolan eller förskolan för mindre barn.

Inne på denna sida kommer du att få läsa mer om alla de olika kryddor som används och få tips på bra och spännande recept som passar till alla tillfällen, men även kunna läsa om historien bakom var den asiatiska maten kommer ifrån. Förhoppningsvis kommer du kanske även att våga testa något nytt hemma i ditt eget kök, om du ännu inte har gjort det.